Sunday, December 21, 2008

ahad, dec 21 08

sy kepenatan...
since last week sy bekerja keras for the show for the dinner...
and i'm glad it's now finally over...

it's funny how i first dont want to involve and suddenly i participated in it since the first meeting, until the editting-song part and the choreography thing... until i have to sacrifice my off/rest day... sgt penat ok... hari2 prektis (hari2 ke?)... kalo lah leh claim OT for the off/rest day kan best... hmmm... (-_-")

pastu kena g lenggong, perak... smpi umah aida dlm kol 4am smthg... trs g directly after the dinner... sepjg jln aku tdo... tu pun tdo-jaga-tdo-jaga... dilla drive smpi tersesat ke taiping sbb miss exit kuala kgsr... terpaksa pth blk... aku drive dr tol taiping tu smpi umah aida... smpi2 aida ajak teman dia pkai inai... tp ms tgh layan dia, aku tetido... tak tau ms tu dah pkl bape... ngantuk ok...

tp ok la... kenduri aida best... siap ade moto antik iring pengantin... ahaha...

pastu drive blk ke KL... stat dr sungkai aku dah mula ngantuk... igt nak bertahan tp takleh... aku dah terlelap smbl drive... aku dah kjp ke kiri kjp ke kanan... aku berenti kat behrang... pastu ila smbg drive... seb baik ila sggp nak drive smpi KL... huhuhuhuhu...

aku gagah gak nk tgk Criminal Minds mlm tu... aku tdo dlm kol 2am kut... bgn2 dah kol 1.30pm... terkejut aku... trs aku bgn mandi2 bsh kepala... tp bgn tu pun bdn aku dah panas gile... mata dah rs kering sbb panas... hidung asek berair je... tp aku bsh gak kain, msk nasik...

tghri mkn telur rebus kndri aida n arca buah yg ditapau dr umah aida semlm, n sedikit kicap pencukup rs... pastu sepjg ari baring atas lantai... kepanasan...

carik panadol tak jupe... tatau la mak letak ubat yg byk2 tu kat ne... dah abes ke??

esok keje... mls tol rs nak g opis... backlog tgh byk nih... tym aku smpn backlog baru la kak miza nak wat meeting... time backlog aku cantek tanak lak dia wat meeting... huh! (-_-")

kak miza rejek AL aku for 25th dec ni... tak bes tol laa (slh aku gak sbnrnye)... kena carik org ganti shift la jwbnye... nak kena rearrange schedule la jwbnye... leceh tol laa...

tape2... demi along's big day, i'll do anythg for her!

n tak saba gak nak tgu 24th nih... ehehehehe ('_^)

to alang, i'm really sorry for ur lost... hope u'll be fine... u take care ok dear...



~tgh tgk zee tv... ade arjun rampal... terubat rs penat nih.. ligthten myself up... ahakhakhakhak...

24 comments:

uetoAya said...

n 1 lagi, adik aida..si ery sgt hensem ok!!!hakhak..xla sgt hensem sebenranye tp hensem la..n sedap mata memandang..tunang die pun cun bangat!!!

cahaya said...

ye sy sokong ila...hikhik...hensem dan loyar burok ok!! mmg best la kenduri aida...dh macam umh sedara sendiri lak. mak ayah dia pun best.

~ xoxo ~

whitelilies island said...

haah..mmg bes sbb leh wat cam umah sndri..ahakhakhakhak..

tp aku lg suke epy..ehehhee..

uetoAya said...

ery gak ensem..hoho..klu la aida tau ape yg kite ckp nih,mst kene sekeh..kan???

whitelilies island said...

ahahha..
mst aida dah serik nak ajak kite g umah dia lg..
ahahahaa...

tp mak n ayah aida suka je kite g umah dia..siap srh dtg lg..aku suke je nak pegi lg (kalo ade epy laa)..ahakhakhakhak...

uetoAya said...

aku lg suke ery..hakhak

cahaya said...

aku tetap sama cam ila....ery!ery!ery!wakakaka......ish3 meroyan ke apa ni?? aah la mak ayah dia kn suh dtg lg. lgpun ery ckp nk bawak kita jln2 kan. eh nape xde sape mention apiz...cian die. ana pun cantik kn!!(ana ke nama dia?)

uetoAya said...

ye namanye ana n apiz tp ery ensem..hohoho

whitelilies island said...

1) nama ana tak disebut sbb dia tiada di situ..btw, dia pompuan bkn laki..ahahaha...
2) ery adelah ajak aku g jln2 sbnrnye..pastu aku la yg mengajak korg..ahakhakhak..
3) epy lg encem..ahahahaha...
4) apiz bdk2 lg..baru form4..takleh kaco dia, nnt aida mrh..ahahahaha..

nuri said...

APA2 PON AKU SUKA BAPAK AIDA...HAHAH...KALO AKU STUDENT KAT SKOLAH BAPAK DIE...MESTI CIKGU SOBRI ADALAH CIKGU KEGEMARAN AKU..HUAHUAHUA...

cahaya said...

apa yg dinyatakan di atas adalah benar belaka kecuali yg no.3 tu ok! ila mesti sokokng aku....huahuahua

~ xoxo ~

whitelilies island said...

moon klaka..
tp btol laa..kalo ikut ranking, org yg plg encem adelah cikgu sobri..diikuti dgn epy, dan kemudian adelah ery n last skali adelah apiz..
ahakhakhakhak!!

nuri said...

ERM...I ADELAH ORG YG x KENAL YG MANA ERY, EPY DAN APIZ... KERANA DI MATAKU HANYA TERTUMPU KPD CIKGU...(HARAP AIDA TAK BACA BLOG NI...KALO TAK DIE MESTI TAK BG AKU G UMAH DIE LAGI...HUHUHU)

whitelilies island said...

moon mengong!! (gelak2 smbl guling2 atas lantai)

uetoAya said...

1) moon sengal
2) ada bontot ayam
3) dila ko mmg betul
4) ery sgt cumel ok, pastu apiz n epy adalah last skali..hoho!!
5) cikgu sobri juga sgt cumel versi tua
6) mak aida sgt muda ok!!x nmpk mcm ade 5 anak n anak 1st berumur 28 thn..
7) tok n opah sgt best ok!!sbb die citer2 psl family n wat kami rasa seperti cucu dorg. (aku xde tok ok..huhuhu!!smue meninggal sbelum aku lahir..so tumpang tok n opah org lain jela)
8) izah yg paling best bile nyanyi lagu mila (ku tahu)..dak ni umur 2 or 3 thn la..sgt sengal n mcm shin chan kdg2 sbb suke menjawab bile mak die marah n mak die x mcm seorang mak cos anak dh 3 tp maintain mcm anak dara ok!!
9) abg awie juga sgt best sbb layan je loyar buruk kami n sanggup tgu aida slame beberapa jam utk bersiap2..hahaha
10) abg man jurukamera juga sgt best sbb asik amik gambo kitorg..terasa mcm artis plak..bak kata aida, camera love me!!
11) dak2 yg bg lauk juga sgt best sbb bg kami extra lauk dgn alasan kami dari jauh (KL katanya)
12) ery sgt hensem ms bukak kain hiasan kat khemah.
13) ada terpikat kat epy sbb epy sanggup menghantar ada kat tempat aida ms matahari sgt terik (sbb tu la ada crush on him jap)..hoho
14) mak aida juga sgt best sbb bg kami bantal di saat kami ngantuk tahap cipan walaupun memula kami wat2 malu nk amik
15) aida adalah kawan n pengantin yg sgt best sbb walaupun die tgh make up smpat lagi anto msg tanye kitorg dh sarapan lum..die juga sempat pesan kat mak n tok die utk tgk2 kan kitorg sebelum g make up (pdhal kami dh beso)..die juga adalah pengantin yg sempoi tp cantik bangat.aida juga bg kami rasmikan katil pengantin n die tido kat bawah..terharu sei.syg aida..mmmuaahh mmuuuaaahhh
16) mak teh pun best sbb ajak kami cucuk udang n sotong..last2 kami yg mkn...mujur kami ikhlas utk wat
17) ery sgt comel ms tido n sambil pegang fon (tertido lpas msg awek)
18) ery juga sgt cumel ms pki spek mata hitam.. (gambo abg man tunjuk ok)...mujur xleh bluetooth dari kamera die ke henset murahan aku nih
19) cikgu sobri mmg sgt smart n sbelum jumpe die aku bayangkan die seorg yg garang n dh beruban..rupanya sgt slh...rambut hitam, smart lagi, n sporting giler..
20) lenggong sgt best (bak kata ery), walaupun xdak pape..mmg pun..dorg sgt peramah ok!!

~apsal aku asik ckp sgt best??mungkin sbb smuenye best~

nuri said...

huraian ila adalah sgt benar belaka...die adalah penyameri (summarizer) yg bagus...ceritanye lengkap tanpa tertinggal satu isi penting pon...i likeee...

uetoAya said...

moon bongok!!hahahaha..mn ade penyameri (summary)...bontot ayam..hahaha

whitelilies island said...

ye..sy stuju ngan moon..
ila adelah penyameri yg baik..
keep up the good work!!

ahakhakhakhak...

uetoAya said...

ada ngok ngek!!hahaha

cahaya said...

ye sy pun stuju ngan moon n ada.ila adalah penyameri yg sgt bagus ok!bace je coretan die korang sume akan tahu trus the whole story kt umh aida ok.n korang akan trus imagine sume moment2 tu. adalah sgt best....x rugi kami berpenat mlm2 buta drive ke lenggong.layanan diorg wat kami terasa sgt dihargai.

TQ warga lenggong

p/s:aku doakan ko jadi cikgu yg berjaya dan disayangi murid2 ko

~ xoxo ~

cahaya said...

p/s:aku doakan ko jadi cikgu yg berjaya dan disayangi murid2 ko

pesanan di atas ditujukan khas buat ila

~ xoxo ~

uetoAya said...

cahaya:hohoho...tgula keputusan esok..tah la dapat or tak!!

whitelilies island said...

ye..layanan org2 lenggong sgt best..rs terharu lak sbb dilayan sebegitu..ehehehe...

nnt aku update gmbr2 kenduri aida..

aku nak summarize sume kenduri dak2 custcare..tp kenduri aida aku nak wat spesel post utk kenduri dia je..sbb kenduri dia plg best..ehehehehe..

tgu ye... (^_^)

cahaya said...

x sabar ni....cpt2 update. btw mmg btul kenduri aida paling best!

~ xoxo ~