Monday, March 2, 2009

Visit Melaka


date: 28.2.09
venue: melaka


ok.. hari yg dinanti2 telah tiba jua.. dah lama plan for this trip.. mlm tu tak leh tdo.. excited.. nerves pn ade gak.. sbb x penah g melaka n tetiba sesuka ati nk pegi just berbekalkan map kat internet yg tlh diprint.. huhuhuuh... (-_-")

yg pegi adelah kakmar, ain n dilla (derang ni pn tak reti jln2 di melaka.. so mmg kami sgt cam tourist.. hohohooh).. so secara lgsg mereka terus menjadi modelku tanpa gaji n tanpa insurans jua.. muahahaha... cian derang kena buli dgn kejam oleh ku.. ohohohohoo...

first, smpi2 trs ke bandar melaka..






































~di sekitar bandar melaka~


pastu gi jln2 kat chinatown and perkampungan portugis.. tp xde menda pn kat kpg tu melainkan laut je.. so kami amek je la gmbr kat c2.. kitorg msk dlm Lisbon Hotel (camtu ke eja dia?) yg nmpk cam still blm open sbb baru je siap..




slps menunggu dak2 laki pkg Combo custcare selama hampir sejam di persimpangan Kpg Atap, kami pn menuju ke Alai utk sesi mkn2 yg diusulkan oleh en.stan.. ntah ceruk mana derang bwk kami.. kami lak folo je smpi bf termasuk lubang n bumper dah kena g btolkan.. aku kena mntk claim ngan derang nih.. sdey aku.. huh! (>.<)


~x pasti la plak laut ni nama ape..dak2 lelaki pkg Combo custcare yg bwk~


~ni la kdai seafood yg kat Alai tu..siap ade pelangi lg teman kami mkn2..huhuhuuh~


antara menu yg diorder adelah:



~udang msk sambal~


~sotong goreng tepung~


~ketam yg sgt manis n sgt sdp n sgt maveles msk black pepper~


~kailan ikan masin~



kami ade order ikan siakap msk 3 rasa tp x sempat ditgkp gmbrnye sbb sume org tgh khusyuk mkn.. huhuhuh...

lain2 mknan:



~otak-otak.. dah abes mkn baru nk tgkp gmbr.. hohohoho~


~air tebu yg maveles.. ni baru 1 jag.. ade 2 jag lg sbnrnye.. ahahaha~




~nasi lemak~


~cicah kicap yg x bape bes (aku je la kut yg rs kicap nih x best)


~hasil tinggalan kaki mkn custcare~


pastu kami pn trs menuju ke Ayer Keroh utk ke Zoo Melaka.. gi night safari.. org yg plg excited semestinya en.stan.. huhuhu...

bntg yg plg comey antara sume2 bntg yg ditgk kat zoo tu adelah musang albino.. hohohohhooo... (ain mst stuju ngan aku.. huhuhuu)



~night safari di zoo melaka~


lps tu kami g mnm2 kat 1 kdai nih.. restoran terapung ape ntah.. cantek kdai dia.. tp xde specific gmbr restoran nih..

neway, pastu kami trs ke alor gajah utk ke kolam air panas.. mmg bes la.. hilang lenguh2 kaki lps 1 hari suntuk berjln2.. next tym kalo wat trip cenggini mmg kena end dgn sesi rendaman kaki di kolam air panas..



~di kolam air panas, alor gajah~


pastu kami trs blk.. dak2 pkg Combo tu trs ke neg 9 n kami trs ke KL.. aku smpi umah dlm 3.30pg.. nmpk katil trs tdo.. ahahahaha...



~to kak mar, ain n dilla.. time kaseh byk2 sbb sudi jd modelku.. gmbr sume cantek2.. korg mmg superb!!
~to en.stan, thanks sudi ajak kami join korg nye event jln2 carik mkn.. nnt jgn la serik ajk kami lg k.. hehehehe..

8 comments:

StanNero said...

1st ako nak explain pasai ko kata tunggu kami lambat sejam..

- ako dah sms kata jalan2 dulu xyah tunggu coz kami nak lepak area N9 lagi.. jalan2 je mana and dah sampai melaka pandai2 la kami cari

- nak jadi cerita time on da way g Melaka, kami tempuh banjir..gambar ada sebagai bukti..

- Pastuh terlupa ada sure heboh..nyesal suruh korang tunggu bandar hilir.. mmg jem yg amat jalan on da way cari Masjid tu..

- Semm pembetulan, yang kita makan tu kat ANJUNG batu.. hehe ALAI tu tempt yg kita tunggu kat laut tu.. xjadi entah kenapa tetiba hari tu dia renovate kawasan tu..kena cancell la.. tu trus melilau cari Anjung batu..

- Masa korang dok snap pic kitorg pun pikir la nak mkn mana and decide g Anjung Batu..


Hehhe pasai jalan ceruk tu sorry la pun.. kami silap simpang hehe.. biasa la jalan Melaka cepat berubah..


Ako suka g ZOO sebab ada Rimau MALAYA.. sgt best .. Kani stuck lama kat tempt tu even Hujan and korang turun dok tgk buaya..

Sampai Penjaga pun kata kami boleh keja situ coz rimau tu baik je susun depan kami depan batu and buat bunyi mengaum..sgt cantik and bunyi yg sgt best..realll!! mmg gugur jantung


MMg ada daulat nie hohohoh

nanti ako criter details di blog ako..

whitelilies island said...

heh.. ko ni sama cam dilla, leh jd co-author blog nih..ehehehe..

neway thanks for the explanation.. gitu rupenye cite sbnr.. sory la aku tatau.. dah la ms tu bateri aku tgh kong, sgt sadis..

kami lbey berminat pd boye dr rimau.. syok dok tgk boye2 tu mkn sbb kelaparan.. gerun dowh.. hoohohohooo...

mgkn kami sume lbey bermnt pd laki boye dr laki rimau.. hohohohohhoh....

syg la korg x sporting.. kalo x leh jd model aku aritu.. nnt next tym sudi2kan la jd model aku.. ok x? ehehehehe...

StanNero said...

maunyer x.. tgk2 ako je korang dah perli tunjuk perasaan. .. bukan nak tanya org dengaq org explain dulu ..ini tau nak tunjuk perasaan xde punca..Siap telefon korang hujan ke x.. take care lagi ..tapi korang asik dok pikir Kami nak buat naya kat korang..saja memain masuk ceruk kampung la apa la..

Balik tu pun xsampai ati nak tinggai korang so ajak gak g kolam air panas.. sebab tu ako berenti balik and ajak sekali lagi..


Apaapun mmg enjoy habis la ..even HUJAN PUN JADIK JE.... REDAH TETAP RENDAH..

SAPA ENTAH tuan puteri sesat nak bawak payung dlm ZOO.. kekekekeek ..

huhu model ? xminat la even layak...

whitelilies island said...

ololololololoooo... majuk lak abg rimau kite nih.. hikhikhikhik...

iyo laa..misunderstanding..mane la kami nk tau cite sbnr..dah la ms tu perut lapa..mau muke x emo msg2..hikhikhik..

tp siyes beb..time kaceh la sbb ajk skali g kolam air pns tu..part tu mmg kami sgt terharu..sbb sudi ajk sama..n sggp lead kami smpi jupe hiway..hohohohohooo..abg rimau yg macho la kire korg sepakej..mmg terbaikk!! (tiru ayat ko..hakhakhak)

weh wehhh... ape nih bukak cite payung dlm zoo lak nih??!!!

cahaya said...

korang berdua ni...ish3....ok sesi explainations dh abis ok....yg penting sume ENJOY!.

nway thanx u alls...(*_*) mmg sgt best dpt jln2 sambil mkn2 ngan korang. next tyme jgn serik ajak kami lg....hehe

p/s: credit to Ada 4 the nice trip n menjadi driver kami. nnt kte g penang lak k! Penang, wait 4 us...

*geng combo lelaki nk join x?

~ xoxo ~

Puteri Ain said...

huhuu ye ke... tak tahu pulak.... tul kate dilla .. yang penting semua enjoy....hehehehe...



gi penang kite jalan2, makan, tangkap gambar macm ni lagi nak... best kan....

heheheheh

Puteri Ain said...

huhuu ye ke... tak tahu pulak.... tul kate dilla .. yang penting semua enjoy....hehehehe...



gi penang kite jalan2, makan, tangkap gambar macm ni lagi nak... best kan....

heheheheh

whitelilies island said...

Puteri Ain & cahaya:
bes2.. nnt kite wat lg eh.. every month jd tourist.. n part-tym model.. ahahahhaa...

orait kpd bakal2 model, sile wat preparation dr segi rohani n jasmani..stamina tu penting ye..n study skali pose2 yg menarik utk gmbr2 penang nnt..hakhakhakhak..

StanNero:
bley laa ko jd model aku..aku xde model lelaki lg nih *smbl mata bersinar2 ala2 shinchan*