Tuesday, December 9, 2008

hari raya aidiladha 2008

okay... i cancelled the plan to go to kelantan last minute... i know it sucks but i didnt feel good about it... going there by car just the two of us (with kak atul) and with my beloved danial; i dont think it's a good idea... plus, we both dunno the road (i traveled to kelantan before but from ipoh, never from KL unless if i took the bus)... n my instinct keeps telling me not to go... it insisted me to not going until i felt like my chest was gonna explode... i felt relief once i got into my bf n drove back to shah alam... n i even felt a lot more relief when i saw my bro outside the house, just arrived from ipoh... he rode his motorbike back here... i was smiling gleefully when he said my parents just hit the road... (^_^)

that's why i always believe my instinct... ('_^)

i miss my family sooo damn much... mane tak nye... org lain blk kpg beraya... aku terpaksa keje... i could change shift or apply for AL but i refused to do so... i thought i should give a chance to the others who worked during the previous hari raya puasa to take on leave... btw there are many weddings this month and i have to attend them all!!! well... minus aini's la kan (-_-")... so aku kena tkr shift and rearrange my schedule...


i thought i could do it... working during hari raya... it was just a hari raya korban anyway... so why should it be such a big deal, rite?

W.R.O.N.G!!!

punye la plan nak dtg awal first raya tu sbb kununnye nak solat sunat raya kat masjid UM... skali terbgn lmbt... ahahahahaha... mane taknye... dr awal mlm raya smpi esok lewat ptg, hujan tak berenti2... sejuk je cuaca... n ble dok dpn pc smbl dgr takbir raya di dlm suasana mendung n hujan, hati mana la yg tak sayu kan... nak nyanyi lagu raya, rs cam tak kena lak... sbb lagu raya tu sume utk raya puasa, bkn raya korban... makanya, layan perasaan sndri... wat2 macho dpn org lain, tp dlm ati nangis2 selebat hujan pd hr tu... huhuhuhuhuhuh.....

but luckily... aku ade ain... (^_^)

activities that we did together:
  1. shopping the outfit for the dinner at sunway pyramid
  2. tried out the outfit i bought for the dinner (smbl aku tried the dance for the show... ahahahahahha)
  3. gossiping (teeeettttt)
  4. luahan perasaan (sssshhhh ('_^) )
  5. cooking nasik goreng
  6. eating out kat seksyen 7 (igt nak bwk ain gi mkn ciken wing tp abg tu ttp gerai, blk kpg beraya)
  7. watching tv (channel AFC... atas arahan ain)
  8. eating ice cream smpi skt perut
walopun dah ckp tp nak ckp lg... seb baik ade ain... ehehehehe... (^_^)




~to ain: best kwn ngan ko... sonok sgt kwn ngan ko... hopefully we can still be frens despite of anything that comes between us in future... cyg ko!!!! :-*

7 comments:

Puteri Ain said...

wahhhh.... so sweet... love u ada...muahhks....tapi arahan tengok channel tu klakar la....gagaga

uetoAya said...

mkn aiskrim smpi cirit biritkan korg???teruk tol..hakhak

Puteri Ain said...

hahaha
aiskrim tu sedap sangat la.....sampi terberak tul2....

mesti ada marah kalau aku terberak kat umah dia...hahahaha

Puteri Ain said...

aku macam nak bace banyak kali je hahaha


sebab terharu sangat kan...

whitelilies island said...

Puteri Ain: mmg la aku mrh kalo ko terberak kat atas lantai umah aku..tp kalo ko cuci blk, aku tak mrh laa...ahahahaha....

tp mmg btol pun ape..asek tgh channel AFC tu je..pg2 sbm g keje pun tgk cite tu..klaka la ko nih..hahahaha..tp aku tak kesah pun okay..

(^_^)

uetoAya: aku siyes tak phm nape leh jd camtu..smpi arini aku still kompius..hmmm....

Puteri Ain said...

ko konfius..

aku ni sampai hari ni sakit perut...

hahaha

tanye ila samapi minta ubat sakit perut..hahah

whitelilies island said...

aku musykil sbb penin pk punca skt perut tu..

adekah sbb nasik grg aku? atau ice cream? atau air oren yg kite mnm tu? atau kesemuanya sekali??

tp aku rs cam semua skali..ahakhakhakhak...