Wednesday, July 22, 2009

makan-makan di restoran sambal hijau

date: 22.7.09
venue: restoran sambal hijau, sg penchala


aktiviti makan-makan kali ni disertai oleh kak obie n dilla... lunch time, lari ke sg penchala... melalui penchala link, dari bangsar ke restoran ni adelah sgt dekat ye... about 15-20 min kut... jln pun tak jam... so kalo perut lapar tp nak gak gi mkn jauh2, bley la ke cni... tak sempat pun perut tu nak berdarah dah smpi dah... hehehe...

tema mknan adelah mknan kpg... pilihan mknan byk tp x sempat laa nak tgkp gmbr mknan sume... so tgkp gmbr mknan yg diambil je...

~my food of choice: sotong, sambal tempoyak, kuah msk pedas dan sayur kangkong~

~kak obie's: sotong, kerabu mangga (lagi satu tak pasti plak pe dia)~

~dilla's: udang dan tempe goreng dgn ikan bilis~


mknan cni sdp dan murah... jd sgt berbaloi utk mkn di cni... sedap dan kenyang dan puas hati... anda akan pulang dgn perut yg kekenyangan dan senyuman mekar terukir di bibir... huahuahua...

time lunch tmpt ni agak pack so pandai2 la carik tmpt duduk... tak psl2 dok semeja ngan pakcik2 yg nasik-kat-dpn-tp-mata-tgk-tmpt-lain-nsb-baik-tak-suap-nasik-ke-hidung... hahahaha..... -_-"




~suasana di restoran~

6 comments:

Zeela LaLaLa said...

mane sambal hijo ko? tade pon? ke bibir korang kaler ijo lepas kuar dr restoran tu. hihi.

whitelilies island said...

oowwhhh maaf.. sy tak makan sambal kecuali sambal tempoyak shj.. hahaha...

sambal hijau was there, part of the menu.. aku tak amek.. dila yg amek.. heheh...

cahaya said...

ye aku amek tp camera girl x fokus pada sambal tersebut sebab telah ditimbus oleh udang yg sgt sedap....hahaha

*sy kempunan kuih ijau tu.....huhu
jom g lg nnt.....next time kte kidnap arip...hahaha

~ xoxo ~

whitelilies island said...

udang dilla yg takkan dilupakan.. hehehe...

tp puas ati la mkn kat c2.. nyumnyumnyum~~

orait dil, next tym kita kidnap arip.. hehehe...

alang said...

giler...ko buat aku terlyor weh...

waaaaaaa...tak sabaaaa...
aku balik,kite gi nak?haha

whitelilies island said...

hahah klaka la ko nih.. bley2.. blk laa cpt2 ye.. ehehehe...